Історія Макаронс( Макарун )

  • 04 липня 2020 09:13:24
  • Переглядів: 115

Сучасні макаруни стали популярними завдяки таким французьким кондитерськими як Laduree або Pierre Herme, - це те, що називається "le macaron Parisien" і являє собою спечене печиво з мигдальною меренги разом з шоколадним ганаш.


Походження макаронів сходить до арабських першовідкривачам, які в середньовіччі привозили в Європу різні рецепти на основі горіхів, а також розробили тістечка з мигдальною пастою під назвою марципан і каліссіоні. У той час макарони ставали основним продуктом харчування в Італії, і особливо на Сицилії, в результаті чого в продуктах, які поєднують властивості цього і мигдальних делікатесів, з'явилося слово maccarruni Макаруні (попередник сучасних слів "макаронс", "макарони" і "макаруни").

 

З плином століть мигдальні печиво поширилися по всій Європі, і в 1582 році слово "macaron" з'явилося в різних французьких текстах того часу, а також в англійській мові. Протягом цього часу спочатку використані арабські інгредієнти, такі як ароматизована трояндою вода і мускус, були замінені європейські аналоги. Найвідомішим французьким шеф-кухарем, відповідальним за цю зміну, був Франсуа П'єр де ла Варен, а макаронів або макарун стали являти собою маленьке кругле печиво, хрустке зовні, м'яке посередині, зроблене з подрібненим мигдалем, цукром і яєчними білками.


Багато регіонів Франції внесли свій вклад в розвиток цього більш європейського стилю макаронів, такі як Нансі (де дві черниці, "макарунні сестри", приписують собі заслугу в створенні макаронів), Амьенс, Кормер і багато інших.


В кінці 19 століття в Америці мигдальна паста замінюється кокосовою. Незабаром популярність такого печива поширилася по всій Америці, як великодні ласощі. Назву, як і основний інгредієнт, також змінили на МАКАРУН.

Сучасний вигляд печива макаронс
з'явивися у Франції в 1930-і роки. Саме тоді "бутерброд" з двох мигдальних кришечеок запропонували два паризьких пекаря, Клод Герб і П'єр Десфонтен. Дідусь П'єра випадково став власником чайної лавки ... його звали Луї-Ернест Ладуре.


В нашій кондитерській проходять майстер-класи одного дня, де ви можете навчиться готувати макаруни на італійській або французької Маренго. НА вибір дається п'ять начинок:

  • ваніль
  • малина-фісташка
  • троянда
  • смородина
  • кориця
  • чорниця
  • лимон-базилік
  • шоколадний
  • шоколадний апельсин
  • праліне
  • кава
  • солона карамель (снікерс)
  • матчу

Не знаєте який вибрати замовте набір макарун у Львові і оберіть яким рецептам хочете навчитись.