Цікаві факти про весільні торти.

  • 14 квітня 2014 23:15:24
  • Відгуків: 0
  • Переглядів: 4372
  • 0


Такі фотографії для торта можна зробити тільки на спеціальному обладнанні, яке представляє собою копіювальний моноблок, стандартизований під харчове виробництво. Фотографія кладеться на скануючу поверхню, вибирається необхідний масштаб, і друкується. Для друку використовуються спеціальні харчові барвники, які наносяться на їстівну солодку або несмачну пластинку з цукрової патоки або рисового паперу. Готова пластина з фотографією укладається на поверхню торта.

Будучи символом солодкого подружнього життя, весільний торт має практично ритуальне значення. Останній шматок з'їдав друг-холостяк нареченого. За традицією він повинен був наступним укласти шлюбний союз. При цьому, ніхто з оточення нареченого не мав права одружитися раніше за нього.

За традицією в кінці банкету молодята повинні розрізати весільний торт і роздати його гостям. Цей момент - кульмінація свята, після якої воно, як правило, закінчується. У розрізанні торта теж є свої секрети: наречений повинен покласти свою праву руку на праву руку нареченої і таким чином вони разом повинні відрізати шматочки один для одного. Після цього молодята годують один одного тортом. Торт для гостей повинен розрізати хтось з родичів або персоналу.

Раніше за традицією верхній декорований шар торта знімався і зберігався, щоб з плином часу бути використаним при хрещенні першої дитини пари. Зараз ця традиція трохи змінилася: верхівка торта зберігається до першої річниці весілля.

 

Чим тільки не прикрашаються сучасні весільні торти: тут і живі чи їстівні цукрові квіти, атласні стрічки і мереживні оборки, бусинки, черепашки, бантики, метелики, різні фігурки і навіть фотографії молодят.

Весільний торт займає почесне місце поруч зі столом молодят. Гармонійно, якщо підставка, на якій він стоїть, і сам стіл прикрашаються в одному стилі з тортом.

З початку 18 століття на європейських весіллях з'явилася нова традиція. Її зміст полягав в наявності двох весільних тортів: нареченого і нареченої. Ці торти відрізнялися між собою. У торт нареченої при випіканні обов'язково вкладалося скляне кільце. Вважалося, що дівчина, яка знайде у своєму шматку торта кільце, вийде заміж наступною. Торт нареченої прикрашався урочистіше, аніж торт нареченого, але торт нареченого був більше за розмірами. До того часу вже склалася традиція робити торт нареченої або весільний торт білого кольору, що символізувало непорочність і чистоту. Час минув, а традиція виготовляти білі весільні торти залишилася.

Є кумедна прикмета: якщо покласти собі під подушку шматок весільного торта, то у сні можна побачити свою майбутню «другу половинку». Правда це чи ні, ніхто не знає, але те, що смачний торт принесе величезне задоволення - це факт.

Весільний торт принцеси Вікторії став першим в історії тортом з колонами. Його творці - Жюль ле Блон і Констант Паньє. Це справжній шедевр, який і зараз здатний повторити не кожен кондитер. Але навіть незважаючи на це, багато майстрів вирішуються на створення копій цього знаменитого королівського торта. Наприклад, один із сучасних варіантів створив відомий американський кондитер Рон Бен-Ізраіль. Він замінив фігурку жінки, ангелів і королівські бюсти, які були присутні в оригіналі кондитерського виробу на квіти. Щоб створити цей шедевр, кондитер працював протягом семи днів з командою з чотирьох чоловік.

 

Це зараз ми не уявляємо собі весільний торт з одного ярусу. Але не всі знають, що популярністю багатоярусний торт став користуватися лише з 19 століття. Вважається, що багатоповерховий весільний торт винайшов в 18 столітті один лондонський бакалійник. Він дуже хотів створити що-небудь надзвичайне, але не міг нічого придумати, поки не звернув увагу на купол Сент-Брайдской церкви на Фліт-стріт. Після цього багатоярусні торти стали візитною карткою кожного весілля.

 

За часів Римської імперії весільний торт називався короваєм. І за традицією того часу наречений зобов'язаний був розкришити цей коровай над головою своєї обраниці. Так він закликав долю обдарувати молоду сім'ю достатком на все життя. Відламані шматочки наречений роздавав гостям, а от крихти з голови нареченої мав з'їсти сам - це символізувало підпорядкування дружини чоловіку.

 

Кондитерська мастика - один з найпоширеніших матеріалів для прикраси весільних тортів. З неї можна виліпити практично будь-які фігурки - від простих сердечок до розкішних квітів або зображення молодят. Рецептів мастики існує безліч, але до складу має обов'язково входити цукрова пудра. В якості добавки використовують різні інгредієнти, а за допомогою барвників можна надати фігуркам з мастики натуральний і природній вигляд.

 

У середньовічній Англії весільний торт, який тоді називався пирогом, насправді навіть і пирогом не був. Як правило, перед нареченою і нареченим складалася купа маленьких солодких булочок. Молодята повинні були поцілуватися над нею, прирікаючи цим себе на щасливе багатодітне життя.

Це найдорожчий в світі торт. Він був створений у співпраці з ювелірними компаніями Dallas Gold і Silver Exchange. Вага торта - майже 73 кілограми. Його поверхню прикрашають сапфіри і діаманти загальною вагою 1200 карат. Вартість одного шматочка такого торта, розрахованого на 360 гостей, становить 50 тисяч доларів, а загальна вартість кондитерського шедевра - 20 млн. доларів.

Серед безлічі замовлень на весільні кондитерські шедеври перше місце таки займають багатоярусні круглі торти, складені один на інший, або піднесені на спеціальній підставці, де кожен ярус укладається на окрему страву і кріпиться на металевих або скляних ніжках. Але можна зустріти і торти квадратної форми, у вигляді серця, і вже зовсім оригінальні - у формі замків, автомобілів, диванів, подарункових коробок і т.н. У цьому випадку - у формі м'яких рожевих подушок. Словом, все залежить від Вашої фантазії і можливостей.

Хто сказав, що весільний торт повинен бути білим або він повинен бути взагалі білий? Пора ламати стереотипи і створювати нові традиції. Можливо торт з капкейків

 
Залишити відгук ↓
 
Ще ніхто не залишив відгуків.